skip to Main Content

Twee trouwfotografen op je bruiloft

Twee fotografen op je bruiloft!

Twee fotografen op je bruiloft….. Wat is daar nou eigenlijk het voordeel van? Ik ben zelf inmiddels een kleine 20 jaar geleden getrouwd. Voor toen hadden we echt een creatieve trouwfotograaf en echt trendy foto’s. Maar toch…..er mist ook wel het een en ander op de foto’s…..gewoon omdat je je als bruidsfotograaf nou eenmaal maar op één ding tegelijk kunt richten.

Het is echt een meerwaarde

Twee fotografen kunnen zich fysiek natuurlijk opsplitsen en dus op twee plekken tegelijk zijn. Zo kan de ene fotograaf bij de voorbereidingen van de bruid zijn en de andere fotograaf bij de voorbereidingen van de bruidegom (of 2 bruiden….of 2 bruidegommen, dat mag uiteraard ook!)

Is dat nodig hoor ik je denken?  Helpt het als ik zeg dat ik het zonder twijfel meteen zou doen als ik nu zou trouwen?

Twee bruidsfotografen zien meer

Omdat we de hele dag, dus ook tijdens jullie bruiloft op twee plaatsen tegelijk kunnen zijn kunnen we meer in beeld brengen. Zo kan de ene trouwfotograaf bij aanvang van de ceremonie al bij de bruidegom staan en legt de andere fotograaf bij de bruid nog even de laatste momenten alleen met haar vader vast. Nog even die laatste knuffel met iemand die haar heel dierbaar is net voor het moment dat ze ‘weggegeven’ wordt. Een van ons legt de emotie in de blik van de bruid vast en de andere fotograaf kan vanachter de bruid foto’s maken van de bewonderende blikken van de bruidegom.

We maken mooie herinneringen van dezelfde momenten maar dan vanuit twee verschillende standpunten vastgelegd. Bijvoorbeeld het binnenlopen van de kerk…..de ene fotograaf maakt foto’s van bovenaf en de andere fotograaf vanaf voorin de kerk.

Meer foto’s

Het is vanzelfsprekend dat je ook meer foto’s krijgt als je twee fotografen uitnodigt op je bruiloft. Als je als trouwfotograaf alleen bent moet je doorlopend keuzes maken. Als je het ene moment fotografeert, mis je het andere moment. Met z’n tweeën kunnen we dat verdelen. De ene fotograaf zorgt ervoor dat de belangrijke momenten van de dag gefotografeerd worden. De ander kan zich meer richten op de aanvulling daarvan. Creatieve foto’s, details waar jullie ook zoveel aandacht aan hebben besteed, reacties en emoties van ouders, opa’s, oma’s en andere lieve daggasten op jullie huwelijk. En tijdens de fotoshoot zelf zorgt de tweede fotograaf voor nog meer ongepaneerde foto’s… Een soort van ‘behind the scenes’ zeg maar. Maar ook bijvoorbeeld die schaterlach die je krijgt als ik even met jullie in gesprek ben.

Met twee fotografen op jullie bruiloft is er altijd meer rust. Meer tijd voor onbewaakte momenten waarvan je als trouwfotograaf weet dat dat de moeite waard is om je even op te focussen omdat dat een prachtige foto op gaat leveren. Je collega zorgt er immers voor de de belangrijke momenten hoe dan ook gefotografeerd worden.

Twee fotografen, Eén team!

Als ik samen met een collega foto’s maak op jullie bruiloft zal dat altijd een professionele trouwfotograaf zijn! Een fotograaf waar ik vaker mee samen werk. Iemand met dezelfde professionele apparatuur en kennis. We maken afspraken met elkaar wie wat voor zijn rekening neemt en hebben vaak aan een kort moment van oogcontact of een klein gebaar genoeg om elkaar te begrijpen.

Daarnaast zijn we natuurlijk ook relaxed en gezellig en leuk om er bij te hebben de hele dag. We mengen ons graag onder jullie gasten en zorgen ervoor dat mensen zich op hun gemak voelen. En dat zorgt voor mooie ontspannen, soms gekke en uitbundige foto’s.

Wil je mij beter leren kennen? Kijk dan even op de pagina ‘over mij’

Back To Top