skip to Main Content

Trouwen in Portugal

Gefeliciteerd! Jullie gaan trouwen en willen dit op een onvergetelijke plek doen. Wat te denken van Portugal! En hoe leuk zou het zijn als de voorpret nu al kan beginnen? Want WAUW…. Portugal is zo mooi……

Het land heeft zo veel te bieden……mooie zandstranden, rotskusten, zonsondergangen, authentieke dorpjes/steden, historische panden, olijfbomen, citrusbomen en niet te vergeten een fantastisch klimaat! Dus…..Trouwen in Portugal is toch wat je wilt?!

Save the date

Als jullie hebben besloten om te trouwen in Portugal (of ergens anders in het buitenland) is het van belang om tijdig te beginnen met het regelen en plannen. Ook ten opzichte van jullie gasten heel fijn. Zodra jullie dag bekend is en vaststaat stuur alle gasten die jullie uit willen nodigen dan een ‘save the date’.  Ze hebben vast al gehoord van jullie plannen, maar hoe fijn is het voor hen om tijdig vrij te kunnen regelen en misschien jullie trouwfeest te combineren met een paar dagen langer genieten van de Portugese zon en cultuur!  Leuke ‘save the date’ kaarten kun je vinden op de site van Made for Moments.

Trouwen voor de wet of alleen ceremonieel?

In veel landen is het best lastig om ook officieel te trouwen in het buitenland. Daar komt behoorlijk veel bij kijken. Maar wisten jullie dat één van de leuke kanten van een bruiloft in Portugal is, dat je er ook als buitenlander voor de wet kunt trouwen?!  Dit betekent dat je niet eerst (of later) officieel in Nederland hoeft te trouwen om vervolgens een toneelstukje op te voeren in Portugal. Het échte gevoel op de werkelijke dag op de locatie van jullie dromen dus!  Mochten jullie dit toch te veel geregel vinden dan kunnen jullie uiteraard altijd besluiten om het simpel te houden en snel voor de wet te trouwen in Nederland. Je weet dan waar je aan toe bent en weet zeker dat het huwelijk goed geregeld is. Dan kies je voor alleen een ceremonie op de plek van jullie dromen in het mooie Portugal. Een BABS (Buitengewoon Ambtenaar Burgelijke Stand) die vaker huwelijken doet in het buitenland kan jullie exact vertellen hoe het dan allemaal gaat. Eigenlijk is dan alles mogelijk zoals jullie dat graag willen.

Het is misschien nog goed om te weten dat er geen onmogelijke eisen aan een wettig Portugees huwelijk worden gesteld en dat de prijs voor een officiële, Portugese huwelijksceremonie ook niet schrikbarend hoog is. Natuurlijk hangt er aan zo’n officiële huwelijksceremonie in Portugal een prijskaartje en moet er e.e.a. geregeld worden. Maar ik kan je vertellen dat dat niet anders is dan in Nederland. … tenzij je op maandagmorgen naar het stadhuis gaat.

Weddingplanner of gaan jullie alles zelf regelen?

Ik kan me voorstellen dat het ook wel een beetje eng is om vanuit Nederland je bruiloft in Portugal (het buitenland) te regelen. Dan is het misschien een heel fijn gevoel om eens met een weddingplanner af te spreken. Zij kunnen je veel informatie geven over trouwen in het buitenland en hebben vaak hele goede tips met locaties, diverse leveranciers en andere dingen waar je op moet letten als je in het buitenland gaat trouwen. Ze kunnen je veel ‘regeldingen’ uit handen nemen en weten waar ze moeten zijn. Voor Portugal zou je eens contact op kunnen nemen met Marleen van Hello Portugal Weddings.

Zij is Nederlands, super aardig en woont in Portugal. Haar ervaringen kunnen jullie helpen een onbezorgde dag te hebben als jullie gaan trouwen in Portugal. Ook spreekt ze de taal en weet ze natuurlijk van alle gewoonten en regeltjes af waar je allemaal rekening mee moet houden, heeft goede contacten met lokale leveranciers en locaties…… Een echte aanrader dus!

Welke leveranciers kies je lokaal en welke neem je mee?

Natuurlijk kunnen jullie zelf of via een weddingplanner met veel lokale leveranciers werken als jullie gaan trouwen in Portugal. Immers…..de bloemen, de taart en het eten en drinken bijvoorbeeld kun je niet vanuit Nederland meenemen. Dat zul je echt lokaal moeten regelen.

Maar hoe doen jullie dat bijvoorbeeld met de fotograaf? Kiezen jullie een lokale fotograaf die je voor jullie huwelijk nog nooit live gezien hebt en waarmee je moet communiceren in een vreemde taal? Of gaan jullie voor zekerheid en kiezen jullie ervoor een een trouwfotograaf uit Nederland met jullie mee te nemen? Je kunt in je eigen taal jullie wensen en ideeën met elkaar bespreken, wellicht zelfs een fijne loveshoot plannen om alvast aan elkaar te wennen zodat het op jullie trouwdag allemaal niet meer zo spannend is voor de camera. Geen verrassingen, maar duidelijke communicatie en iemand die weet wat jullie willen.

Als jullie voor mij als fotograaf kiezen kom ik altijd met een collega samen. Wij hebben veel ervaring met het fotograferen van bruiloften, zelfs in het buitenland! En we nemen graag de tijd voor jullie. Ook rond de dag dat jullie trouwen in Portugal!

We mengen ons graag onder jullie gasten waardoor we het gevoel hebben één te zijn met het feestgezelschap. Dit geeft ons de mogelijkheid om mooie, echte beelden van jullie droomhuwelijk te maken. En hoe gaaf zou het zijn om bijvoorbeeld de dag na jullie huwelijksfeest samen de natuur in te gaan, de stranden of rotskusten te bezoeken en uiteraard vergeten we de typische Portugese straatjes met haar mozaïek niet! Jullie trouwfoto’s kunnen we hiermee aanvullen tot een complete Portugal beleving!

De foto’s op deze pagina zijn niet allemaal van bruiloften in Portugal. Een aantal beelden heb ik gemaakt in Italië en op Ibiza. Maar als jullie voor mij als trouwfotograaf op jullie bruiloft in Portugal kiezen kunnen jullie wel dit soort beelden verwachten. Toffe foto’s die duidelijk weergeven dat jullie niet in Nederland waren op deze bijzondere dag! Trouwen in Portugal doen jullie namelijk niet voor niets……dat wil je terugzien in je foto’s toch?

Tot slot…

Uiteraard zou ik het super vinden om jullie bruiloft in dit mooie land vast te leggen. Herinneringen te maken voor het leven! Trouwen in Portugal…..met een trouwfotograaf uit Nederland die ervaring heeft en de mooie plekjes in dit land weet te vinden.

Checken of ik op jullie datum nog kan?

Neem dan contact met mij op via het contactformulier. Dan kan kunnen jullie ook meteen een aantal mooie demo albums bekijken. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten, jullie wensen en ideeën door te spreken en samen te kijken welke beelden jullie vastgelegd willen hebben om het trouwen in Portugal tot een onvergetelijk moment te maken!

Extra informatie

Ik wil jullie graag naar onderstaande linkjes doorverwijzen voor de actuele informatie m.b.t. trouwen in Portugal:

Trouwen in Portugal

Wat bruidsparen zeggen

Het was een top samenwerking. We zijn in Portugal getrouwd en Arieta heeft op alle fronten meegedacht, dit ging verder als alleen de fotografie. Ze zorgt voor authenticiteit in de foto’s, stelt op het gemak, maakt makkelijke connectie. Echt een aanrader!

Brenda en Kim

Arieta is een geweldige fotografe! Ze heeft prachtige foto’s gemaakt tijdens onze trouwdag. Ze heeft geluisterd naar onze wensen en heeft de sfeer van de dag perfect weten vast te leggen op camera. We hebben foto’s laten maken in de Efteling en Arieta had perfect ingeschat wat de beste plekjes waren voor de foto’s. Het is in de Efteling altijd druk, maar Arieta zorgde op een vlotte en nette manier dat de fotoplekjes voor ons vrij werden gemaakt.

Sanne en Stan

Arieta heeft ons fantastisch geholpen voor, na en op de dag van ons geregistreerde partnerschap. De sfeer was ontspannen en ze heeft een luisterend oor. Ze staat open voor eigen ideeën en bedenkt hoe ze bij onze ideeën kan aansluiten. We hebben een geweldig eindresultaat. De service is super! We hebben de dag erna al een aantal leuke foto’s ontvangen die we meteen konden delen met onze gasten in ons bedank berichtje. De foto’s zijn heel ‘puur’ geworden en we staan erop zoals we zijn. Dankjewel Arieta voor het geweldige werk!

Gijs en Yvonne

Fantastisch foto’s van onze bijzondere dag. Zij heeft alles goed vastgelegd van alle speciale momenten. Wij zijn blij met onze keuze voor haar.

Paul en Carmen

Arieta is niet 1 maar 2 keer onze trouwfotografe geweest, bij het burgerlijk huwelijk in 2017 en wegens grote tevredenheid ook op ons kerkelijk huwelijk in 2018. Arieta voelt uitstekend aan hoe je de dag wilt beleven met je gasten en speelt daar zeer goed op in. Ze stelt je op je gemak en overlegt goed hoe ze het aanpakt. Heeft humor en een zeer prettige persoonlijkheid. En niet onbelangrijk, ze levert prachtige en creatieve foto’s af! En een mooi compliment van een groot aantal trouwgasten gehad; wat een leuke fotografe hadden jullie en wat een prachtig trouwalbum heeft ze gemaakt. Top! Ik zou Arieta absoluut aanraden!

Ties en Geraldine
Back To Top