skip to Main Content

FAQ

Hier vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met mij op, ik help je graag verder.

Wij willen jou graag boeken als fotograaf, wat is de procedure?

Allereerst van harte gefeliciteerd! Jullie gaan trouwen en ik vind het supergaaf én altijd weer een eer om uitgekozen te worden als jullie bruidsfotograaf!

Jullie mogen het contactformulier op deze website invullen, maar wat sneller werkt is even bellen. Ik kan dan meteen checken of ik jullie datum nog vrij heb en we kunnen meteen onze agenda’s naast elkaar leggen om een kennismakingsgesprek in te plannen.  We leren elkaar een beetje beter kennen tijdens dit gesprek. Niets is namelijk zo persoonlijk en soms intiem als bruidsfotografie. Ik vind het dan ook heel belangrijk om een klik met elkaar te voelen. Dat werkt tijdens het fotograferen ontspannen en dat zie je terug in de beelden die ik van jullie mag maken.

Verder spreken we al jullie wensen en ideeën door tijdens dit gesprek en beantwoord ik alle vragen die jullie hebben. Ik geef jullie aan het eind van het gesprek een prijsindicatie en stuur jullie een offerte. Binnen 2 tot 3 weken mogen jullie mij dan laten weten of jullie voor mij kiezen als jullie trouwfotograaf.

Wij zijn niet gewend om te poseren en vinden dat ook best lastig. Hoe kunnen wij ons voorbereiden op de fotoshoot?

Geen probleem! Dat hoeft namelijk ook niet!

Tijdens de fotoshoot met jullie samen zal ik jullie zeker af en toe neerzetten op een  manier waarbij je het mooiste licht hebt en mooi uitkomt op de foto. Maar ik geef jullie graag wat opdrachtjes zodat jullie juist niet in de camera  hoeven te kijken maar gewoon genieten van het moment en van elkaar.  Dit werkt voor zowel jullie als mijzelf prettig en door de vragen die ik jullie stel krijg ik vanzelf echte emotie in mijn foto’s. En dat is wat ik zo graag voor jullie wil maken.

Lijkt het jullie toch heel spannend? Boek dan een love shoot, dan kunnen we al een keertje ‘oefenen’. Dan weten jullie hoe het ongeveer werkt en voelt het op jullie grote dag alleen maar nog vertrouwder aan. Niks geen spanning, maar alleen maar genieten!

Wie kiest de locatie voor de fotoshoot?

Dat doen jullie zelf. Kies een plek (of meerdere locaties) die jullie fijn vinden en die bij jullie past. Dit kan van alles zijn……. Een cafeetje waar je elkaar hebt leren kennen, een industrieel stoer pand, aan het strand, in een weiland of op het sportveld. Noem maar op. Mij is niets te gek! Houdt wel rekening met eventuele reistijd, dus plan het niet te krap in jullie planning op die dag.

Willen jullie nou echt heel graag trouwen op die ene mooie locatie, maar eigenlijk ook heel graag foto’s op een hele andere locatie, bijvoorbeeld aan zee of in het buitenland? Denk er dan eens over om een after wedding shoot te boeken.  Dat geeft minder stress in de planning op jullie grote dag en geeft jullie de mogelijkheid om in alle rust toch die extra foto’s te maken die jullie zo graag willen.

Mocht je het lastig vinden om een locatie te vinden, dan kan ik altijd met jullie mee denken.

Wat als het regent op mijn bruiloft?

Gelukkig regent het niet vaak de hele dag en uiteraard doe ik een zonnedansje voor jullie 😉  Mocht het zo zijn dat het niet die zonnige dag is die jullie in gedachten hadden weet dan dat we bij regen, storm, dreigende luchten, harde wind, kou, sneeuw, hitte of zon zeker ook toffe foto’s kunnen maken!
Dat komt dus helemaal goed!

En… als jullie willen kunnen we altijd nog een after wedding shoot doen NA jullie bruiloft!  Geen stress, een locatie naar keuze, tijd genoeg, op een mooie dag gepland óf misschien wel in het buitenland….;-)  Uiteraard is dit altijd een optie hoor! Kun je je zorgvuldig uitgekozen trouwkleding ook nog eens voor een 2e keer aan! Super toch?!

Hoe snel ontvangen wij onze foto’s en het album?

Uiteraard zorg ik er meteen na de bruiloft voor dat al jullie foto’s met zorg worden opgeslagen, geback-upt, geselecteerd en bewerkt! Vervolgens geef ik jullie binnen een week een eerste preview van jullie foto’s in een online gallery. Je kunt deze dan ook met familie en vrienden delen als jullie dat leuk vinden.

 Binnen 4 tot 6 weken na jullie bruiloft zorg ik dat alle foto’s klaar zijn en in de online gallery komen te staan.  Vervolgens plannen we een afspraak om definitief te kiezen welk album jullie willen. Kleur, formaat, opbergbox, ouderalbums of iets voor jullie getuigen… er is heel veel mogelijk. In al mijn pakketten zitten al luxe albums, maar wellicht vinden jullie zoveel foto’s mooi dat je toch je album wilt upgraden. 

Ik stuur jullie een eerste versie van de opmaak van jullie album. Hier kunnen jullie eventueel nog een wijziging in aanbrengen. Na jullie definitieve goedkeuring van de opmaak gaat de bestelling naar mijn leverancier in Portugal. We plannen dan zo’n 5 á 6 weken daarna een ophaalafspraak waar ik jullie je album eindelijk kan overhandigen! Altijd een feestje om het eindelijk af te zien en nog even terug te blikken op die speciale dag!

Gebruik je onze beelden online?

Uiteraard ben ik trots op mijn werk en zal ik mogelijk een aantal beelden van jullie bruiloft gebruiken voor mijn website, social media, marketing en/of wedstrijden. Indien je hier bezwaar tegen hebt dan kun je dit van te voren aangeven.

Uiteraard ben ik als bruidsfotograaf wel afhankelijk van beeldmateriaal. Dát heeft jullie immers ook enthousiast gemaakt om contact met mij op te nemen. Als jullie toch voor strikte geheimhouding van alle beelden kiezen, dan vraag ik hiervoor een vast bedrag als vergoeding.

Bruidsfotografie Arieta is lid van:

Back To Top