skip to Main Content

Corona…Kan onze bruiloft wel doorgaan?

Kan je bruiloft wel doorgaan i.v.m. het Coronavirus?

Het trouwseizoen zou in volle gang moeten zijn, maar helaas heeft een virus genaamd ‘Corona’ voor heel wat onzekerheid en stress gezorgd.

De dag waar je al zo lang naar uit hebt gekeken….Kan je die nu wel vieren op de manier hoe jullie het in je dromen altijd gewild hebben?

 

Wat weten we tot nu toe?

Er kan zeker nog getrouwd worden! Hoera!  Zij het wel in aangepaste versie. Er mogen tot 20 mei maar maximaal 30 personen bij een huwelijk aanwezig zijn mits deze allemaal op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar kunnen zitten.Alle horecagelegenheden blijven ook nog zeker tot 20 mei gesloten. Dit heeft natuurlijke grote gevolgen want veel feestjes kunnen nu niet gevierd worden.

Trouw je dus voor het gemeentehuis of in de kerk dan kan jullie officiële huwelijksdatum nog steeds jullie datum worden. Als je jullie huwelijksceremonie gepland hebt bij een andere locatie (wat momenteel enorm veel gebeurd) dan kan dat helaas vaak niet doorgaan omdat deze locaties een ook een horecagelegenheid hebben en dus volledig gesloten zijn door alle maatregelen.

Jullie feest zal, als jullie trouwen voor 20 mei, dus helaas naar een andere datum moeten worden verplaatst. En hoe vervelend dit ook is, probeer de positieve kanten voor jezelf en je aanstaande ook te zien;

  • 2x een speciale dag waarin jullie helemaal centraal staan!
  • Misschien wel 2x je jurk aan, en wellicht kun je met je fotograaf afstemmen om op beide dagen foto’s te komen maken. Dan heb je misschien wel foto’s in jullie prachtige trouwkleding in 2 verschillende jaargetijden, op verschillende locaties!

 

Toch verplaatsen? Hoe pak je dat aan?

Moeten jullie toch je bruiloft verplaatsen omdat je in de periode zou trouwen waarin het allemaal niet mag óf omdat je net na deze periode gaat trouwen en het allemaal nog heel onzeker is hoe die periode er uit ziet… Dan heb ik hier wat praktische tips die je wellicht kunnen helpen:

Wat is voor julie belangrijk?

Ga, voor je uberhaupt contact met je leveranciers gaat leggen, eerst samen eens na wat nou voor jullie het meest belangrijk is. Is dat de datum? (Dan is een wettelijk of kerkelijk huwelijk dus in aangepaste vorm vooralsnog mogelijk). Of is dat het mooie jaartal 2020……zou verzetten naar een herfst of winterbruiloft voor jullie dan misschien een optie zijn?

Hoe zit het met de kosten?

Als je jullie prioriteiten op een rijtje hebt gezet, ga je dan eens verdiepen in de contracten/voorwaarden/afspraken die jullie met alle leveranciers hebben gemaakt. Jullie hebben ongetwijfeld lang gespaard om jullie dag zo te vieren zoals jullie dat in jullie dromen altijd gewild hebben. Als je de bruiloft moet verplaatsen dan kan het zo zijn dat er extra kosten gemaakt moeten worden. Check dit dus heel goed en accepteer het niet klakkeloos…..Jullie hebben hier ook niet om gevraagd.  Zelf verzet ik alle bruiloften die getroffen worden door deze corona ellende in ieder geval kosteloos naar 2021……just to know!

Contact met je leveranciers

Vervolgens ga je contact opnemen met je leverenciers. Deze hebben jullie zorgvuldig uitgezocht en bij zo’n dag zijn toch al snel 10 of meer leveranciers betrokken. Kunnen die allemaal hun diensten leveren op de dag die jullie als nieuwe trouwdatum willen gaan kiezen?

Wat kan helpen is om een lijstje te maken van de leveranciers die jullie het meest belangrijk vinden. Is dat die leuke trouwfotograaf en die toffe band/DJ, de sprookjesachtige locatie of juist iets heel anders?  Ga de belangrijkste in ieder geval als eerste contacten en stem in overleg af of het mogelijk is om jullie bruiloft te verplaatsen naar een datum later dit jaar of misschien zelfs in 2021. Geef duidelijk aan dat je even een optie op één of meerdere data wilt om alle belangrijke leveranciers te kunnen contacten.   Is dit gelukt?    Zet dan zo snel mogelijk de nieuwe datum vast met iedereen.

Is het lastig om een datum te vinden met alle belangrijke leveranciers? Denk dan eens na of eventueel een doordeweekse dag een optie voor jullie is. Vaak hebben leveranciers dan nog wat meer mogelijkheden.

Change the date!

Is het gelukt en ligt alles vast? Dan moeten jullie natuurlijk zo snel mogelijk alle gasten op de hoogte brengen. Stuur een ‘Change the date’ kaartje of foto. Ik wil mijn bruidsparen in ieder geval aanbieden, wanneer dit aan de orde is, om een ‘Corona-change-the-date-foto’ te maken (uiteraard met inachtneming van de regels van het RIVM). Willen jullie hier gebruik van maken, neem dan even contact op.

De trouwringen

…..de trouwringen…..Ik hoop dat deze nog veilig bij de juwelier liggen en nog niet gegraveerd zijn met jullie zo zorgvuldig uitgekozen datum…..

Is dit wel het geval, neem dan gewoon contact op met de juwelier. Vraag hen wat de mogelijkheden zijn om dit evt. te wijzigen, of wellicht een datum toe te voegen….. Hoe gek dat misschien ook is om 2 data in jullie ringen te hebben…..het is voor altijd een bijzonder verhaal om te kunnen vertellen. Bekijk het positief!

De huwelijksreis

Hadden jullie een droomreis gepland?  Ook die moeten jullie waarschijnlijk cancellen. Veel reizen gaan momenteel helemaal niet door waardoor je kosteloos kunt omboeken of een vergoeding ontvangt, maar dat is per reisorganisatie verschillend. Neem contact op hoe dit voor jullie geldt en checkt evt. wat jullie reisverzekering voor jullie kan betekenen.

Maak toch een feestje van jullie dag!

Misschien is het niet het eerste waar jullie aan denken, maar maak toch een klein privé feestje van jullie oorspronkelijke trouwdatum. Hopelijk is het mooi weer, kleed je mooi aan voor elkaar, duik de tuin in met een fles champagne of misschien wel een biertje en een klein taartje en proost op jullie dag!

Gaan jullie dit doen?  Als bruidsfotograaf leg ik dit heel graag op gepaste afstand tegen een speciaal tarief voor jullie vast. Want ook dit mag nooit vergeten worden!

Back To Top